Andromeda Matz

Hundinstruktör, hundbeteendevetare & hundpsykolog

 

Hundens Hus i Skåne erbjuder kurser i vardagslydnad, trickskurser, hundspråk, antijakt, viltspårskurs, Nosework med mera. Har man inte möjlighet att gå kurs kan man boka in tid för privatträning. Kurserna hålls för i huvudsak i Dalby, men vi har möjlighet att hålla kurser i hela Skåne. Vill du boka en kurs på någon speciell ort är du välkommen att höra av dig.

Om Andromeda Matz

Jag heter Andromeda Matz och är hundinstruktör och hundbeteendevetare, utbildad på Hundens Hus i Stockholm. Under 2020 blir jag också klar med min hundpsykologutbildning.

Djur har alltid haft en stor plats i mitt liv och genom åren har jag förutom hund haft hästar, kaniner, katter, hamstrar, getter, höns, gäss, ankor och en minigris. Som barn var min största dröm att flytta ut på landet och ha en massa djur, en dröm jag uppfyllde för 25 år sedan.
Numera är hundarna de djur som tar störst plats och tid i mitt liv, och när jag nu har skaffat mig min tredje yrkesutbildning, jag är sedan tidigare både utbildad journalist och waldorflärare, har ytterligare en dröm gått i uppfyllelse – drömmen om att också få arbeta med djur.

Jag är utbildad skol- och terapihundsförare vid Hundens Hus i Sundsvall tillsammans med mina hundar Ziggy och Foxy, och vi erbjuder tjänster för skolor, vård eller terapeutisk verksamhet. Det kan handla om att öka motivationen, skapa lugn och ro, arbeta med motorik och kroppsspråk, öva minne, läsning, matematik mm. Vi jobbar evidensbaserat och lägger upp en plan för arbetet utifrån de behov som finns.
Ziggy är är utbildad diplomathund – den första i Skåne och hjälper mig i mitt arbete både på kurser och i privtträning. En diplomathund kan hjälpa valpar och unga hundar med sin språkutveckling så att de kan skapa goda relationer till andra hundar, men också hjälpa till i rehabiliteringen av rädda, osäkra och arga hundar. Foxy är under träning till diplomathund.

Arbetsuppgifter

Hundinstruktör, skol- och terapihundsekipage. I viss mån har jag redan nu möjlighet att ta emot hundar som hundpsykolog under handledning.

Arbetat med hund

sedan 2015 som skol- och terapihundsekipage, sedan 2018 som hundinstruktör

Egna hundar

Ziggy (född 2013) blandras finsk lapphund/storpudel och hennes dotter Foxy (född 2017) vars pappa är labradoodle.

Mina utbildningar

Journalisthögskolan i Göteborg (1985-86)
Experimentell Radioproduktion, K3 Malmö Universitet (2006-2007)
Waldorfklasslärare åk 1-8, Waldorflärarhögskolan (2009-2014)
Skol- och terapihundsutbildning med Ziggy – Hundens Hus Sundsvall, (2015-2016)
Hundinstruktör – Hundens Hus Stockholm, (2017-2018)
Hundbeteendevetare – Hundens Hus Stockholm (2018-2019)
Diplomathundsutbildning med Ziggy – Hundens Hus Stockholm (2018- 2019)
Skol- och terapihundsutbildning med Foxy, Hundens Hus Sundsvall (2018-2019)
”Hundträning – nycklar till effektiv träning” – seminarium & workshop med Bob Bailey (sept 2018)
Blygerkurs för yrkesverksamma – Jessica Mann, Motiverade Hundar 2019
Första hjälpen för hund – Djurvetologen (2019)
Hundens beteendebiologi – Linköpings Universitet (2019-2020)
Hundpsykolog – Hundens Hus Stockholm (2019-2020)
Certifierad Nose Workinstruktör – Hundens Hus Stockholm (2019-2020)
Utöver ovanstående har jag gått kurser i och tränat viltspår, rallylydnad, jaktlydnad, apportering, klickerträning mm med mina hundar, och deltagit i seminarier, clinics och föreläsningar om hundens beteende, friskvård och träning.
Jag är medlem av Sveriges Hundföretagare och H-märkt.

© HUNDENS HUS AB, 2019