Hundens Hus team

Personal – det är vi som jobbar med hundens Hus i Skåne

Andromeda Matz

Chef / Hundpsykolog

andromeda@hundenshus.se

Läs mer

Arbete & Utbildning

Chef, Hundpsykolog, lärare och hundinstruktör. Håller kurser i alla kategorier och privata konsultationer.

Erfarenhet

Jag är hundinstruktörhundbeteendevetare och hundpsykolog utbildad på Hundens Hus i Stockholm. Det är jag som driver Hundens Hus i Skåne.

Djur har alltid haft en stor plats i mitt liv och genom åren har jag förutom hund haft hästar, kaniner, katter, hamstrar, getter, höns, gäss, ankor och en minigris. Som barn var min största dröm att flytta ut på landet och ha en massa djur, en dröm jag uppfyllde för drygt 25 år sedan.
Numera är hundarna de djur som tar störst plats och tid i mitt liv, och när jag nu har skaffat mig min tredje yrkesutbildning, jag är sedan tidigare både utbildad journalist och waldorflärare, har ytterligare en dröm gått i uppfyllelse – drömmen om att också få arbeta med djur.

Jag är utbildad skol- och terapihundsförare vid Hundens Hus i Sundsvall tillsammans med mina hundar Ziggy och Foxy, och vi erbjuder tjänster för skolor, vård eller terapeutisk verksamhet. Det kan handla om att öka motivationen, skapa lugn och ro, arbeta med motorik och kroppsspråk, öva minne, läsning, matematik mm. Vi jobbar evidensbaserat och lägger upp en plan för arbetet utifrån de behov som finns. Om du är intresserad av våra tjänster, mejla andromeda@hundenshus.se.

Egen hund

Ziggy, f. 2013 – utbildad diplomathund och skol- och terapihund – den första i Skåne, och hjälper mig i mitt arbete både på kurser och i privtträning. Ziggy är tik och korsning mellan finsk lapphund och storpudel.

Foxy, f. 2017 – utbildad diplomathund och skolhund. Foxy arbetar med mig både på kurser och i privatträning. Foxy är en labradoodletik.

Cash, f. 2022 – tik, labrador av jakttyp. Cash är under utbildning till diplomathund och praktiserar både på kurser och i privatträning när det är lämpligt.

Cilla Danielsson

VD Hundens Hus

cilla@hundenshus.se

Läs mer

Arbete och utbildning

Grundare / VD / Visionär

Erfarenhet

Grundare, visionär och VD Hundens Hus. VD, visionär, coach, terapeut, lärare, hundpsykolog, instruktör. Arbetat med hund sedan 1979.

Egen hund


Mira, dvärgtax, född 2017
Zowie, MAS, född 2020

Nina Swenning

Hundpsykolog / Instruktör

nina@hundenshus.se

Läs mer

Arbete & Utbildning

Hundinstruktör, hundbeteendevetare och hundpsykolog.

Erfarenheter

Mitt liv förändrades när jag köpte min Shetland Sheepdog Love 2015. Han var alltigenom en rädd och ängslig liten krabat. Jag letade efter hundinstruktör och började träna – sen var jag fast. Varför gör hunden som den gör, hur påverkas den av oss, hur når vi varandra i träning, hur kan vi kommunicera och förstå den andres behov, men också hur hunden utvecklas och växer med rätt sorts träning.
Dessa frågor behövde svar och då hamnade jag på hundbeteendevetarutbildningen på Hundens hus, egentligen enbart inledningsvis för eget intresse. Men denna värld gick inte att släppa och därför fortsatte jag till hundinstruktör där jag tog min examen 2019 och sedan hundpsykolog som jag blev klar med 2020.
På fritiden tränar och tävlar jag gärna nosework med min duktiga lilla Love som för övrigt är min ständiga följeslagare. Långa skogspromenader är ett måste för att vi båda ska må bra.

Egen hund

Love – Shetland Sheepdog f. 2015

Gabrielle Roupé

Hundinstruktör

gabrielle@hundenshus.se

Läs mer

Arbete och utbildning

Hundinstruktör

Erfarenhet

Jag växte upp på landet på 1960 talet och hade redan från början stor kärlek till alla djur. När jag var 6 år, fick jag av en vän till familjen en hund som kom från en kennel i England, en jaktlabrador vid namn Plover som var 1 ½ år. Jag var alldeles för ung att ha hund, men det blev mycket mys och kel. Plover var en mycket rädd och nervös hund som aldrig bott i en familj. Han var otroligt snäll och tålig, vi blev verkligen bästa kompisar och hade underbara år tillsammans. När jag blev lite äldre så byggde jag en agilitybana i trädgården, detta älskade Plover. Vi njöt också av våra oändliga skogspromenader och cykelturer, lek och träning tillsammans. Vi tränade också med grannarnas barn och deras hundar och flockpromenader var inget ovanligt.

Jag blev något av en nörd, läste hundsport från pärm till pärm, pluggade all världens hundraser och spelade Alga Spelet ”Champion” och läste alla böcker jag kunde hitta om hundar och inte minst så hade jag min egen låtsas kennel ”Black Florens”. Min inspiration till allt detta var Plover, han blev 13 år, denna underbara vovve min hjälte. 2019 sökte jag hundinstruktörsutbildningen på Hundens Hus i Stockholm. Utbildningen tog längre tid än beräknat, eftersom Coronaviruset gjorde livet komplicerat för oss alla.
Äntligen! Sommaren 2021, i juli, höll jag mina första egna hundkurser, och nörd som jag är läser jag så klart vidare till hundpsykolog och beteendevetare hund, också det på Hundens Hus. 50 år efter att mitt hundintresse väcktes är jag på väg att nå målet, Att få jobba med hund.

Egen hund

Vi har 4 hundar, 2 jaktlabradorer och två adoptivhundar från Spanien

Vill du också jobba med hund?

Hundens Hus ger professionella och certifierade yrkesutbildningar för dig som vill ha en framtid inom hundbranschen. Välkommen!